Eksport żywności – konferencja Rzeczpospolitej, BGŻ BNP Paribas i SuperDrob S.A.

SuperDrob eksportuje ponad 45% swoich produktów. Posiadamy doświadczenie na wielu wymagających rynkach. Równocześnie nieustannie analizujemy sytuację wśród sieci handlowych, klientów i globalnych trendów w przetwórstwie mięsa oraz sektorze spożywczym.

Eksport polskiego mięsa, a szczególnie drobiu – gdy Polska od kilku lat jest liderem eksportowym – wynika z kilku czynników na rynku krajowym, w Unii Europejskiej i na świecie. Uwarunkowania w Polsce opisuje m.in. ostatni raport KRD i BGŻ PNB Paribas (pobierz raport).

Często słyszymy stwierdzenia o polskiej żywności – że to nasza wizytówka na całym świecie; że produkujemy wysokiej jakości i smaczne produkty; że docieramy z ofertą na najodleglejsze zakątki świata. To prawda. Ale warto postawić nowe pytania:

– jak zmieniają się preferencje konsumpcji żywności?

– jakie wyzwania ma nowoczesny producent żywności?

– jak stworzyć dobry model dyplomacji gospodarczej, reprezentacji interesów branży żywności na innych rynkach?

– jak podnosić innowacyjność i dostosować się do oczekiwań rynku?

– dlaczego krajowi producenci muszą ponosić zbyt wielkie koszta obrony wizerunku – własnej uczciwości, przestrzegania procedur i norm jakości (sektor mięsny, agro, spożywczy)?

 

Tzw. mapa eksportowa składa się z wielu elementów. Część tej panoramy omówi nasz ekspert – Jan Wolff, Dyrektor Handlowy ds. Eksportu podczas panelu VI Polish Food Export Forum (20 czerwca 2018 r.).

Zapraszamy na panel:

Aktualna mapa eksportowa dla branży spożywczej – trendy i kierunki zmian. Jak skutecznie kreować markę polskiej żywności na rynkach międzynarodowych?

Kolejny panel dotyczy AGROFUTURE – prężnie rozwijającego się obszaru rolnictwa, technologii i biznesu.

Link – zgłoszenia na konferencję:

 

Dział Public Relations SuperDrob

Tel. 22 77 90 745

 

Czytaj także:

Kongres 590
Zakład w Lublinie
Ranking – Złota Setka Polskiego Rolnictwa
Pierwsze Stypendia Fundacji SuperDrob USKRZYDLAMY przyznane
Eksport do Turcji