O firmie Główne zakłady SuperDrob S.A. znajdują się w Karczewie koło Warszawy, Łodzi, Lublinie oraz Goleniowie. Centrala firmy mieści się w Warszawie. Od stycznia 2024 roku jesteśmy częścią polskiej multifoodowej marki korporacyjnej LipCo Foods, pod którą funkcjonują wszystkie podmioty i marki obecne dotychczas w ramach Grup Kapitałowych SuperDrob oraz CPF Poland. LipCo Foods skupia duże marki wyspecjalizowane w konkretnych segmentach, takich jak m.in.: drób, ryby i owoce morza, produkty plant based, karma dla zwierząt, dania gotowe i convenience, napoje, systemy panierujące i mieszanki funkcjonalne, a w przyszłości wiele innych. Zgodnie z wizją LipCoFoods: „pragniemy rozwijać polską, multifoodową grupę, która nakarmi świat w sposób zrównoważony”. LipCO Foods współpracuje z globalną marką rolno-spożywczą z Tajlandii – Charoen Pokphand Foods (CP Foods). Nasz partner to czołowy producent, przetwórca i eksporter mięsa w południowo-wschodniej Azji. Naszymi priorytetami są najwyższa jakość i bezpieczeństwo produkcji. Gwarantujemy je, działając wg zasady “od jajka do gotowego produktu”. Zgodnie z nią, całość łańcucha produkcyjnegoleży w naszych doświadczonych rękach. Stale poszerzamy naszą ofertę produktową, a naszym celem jest wyznaczanie trendów na rynku produktów drobiowych, dlatego inwestujemy w naszych pracowników i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Grupa kapitałowa Grupa kapitałowa SuperDrob zrzesza spółki, pozwalające na integrację pionową całego procesu produkcyjnego, według zasady „od pola do stołu”. Należą do nich: Wytwórnia pasz zajmująca się produkcją mieszanek paszowych dla kurcząt. Spółka zajmuje się obsługą weterynaryjną stad hodowlanych, wylęgu piskląt oraz współpracuje z hodowcami Zajmuje się profesjonalną obsługą procesu związanego z hodowlą drobiu. Specjalizuje się w transporcie jaj, piskląt, żywca drobiowego oraz wyrobów gotowych w warunkach chłodniczych. Władze spółki Piotr Her Prezes Zarządu Piotr Her jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł Magistra Ekonomii na kierunku Finansów i Bankowości. Ukończył 5 letnie studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz odbył studia doktoranckie w Kolegium Zarządzania i Finansów SGH. Studiował również w HEC w Paryżu w ramach programu CEMS Master, FUDAN University w Szanghaju oraz NTU w Tajpej. Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku w departamencie klienta kluczowego Unilever Polska. Następnie był analitykiem giełdowym w Millennium Domu Maklerskim oraz Raiffeisen Banku. Był również zarządzającym aktywami w Opera TFI. Od 2010 do 2020 roku był związany z grupą BZ WBK (obecnie Santander Bank Polska). Z grupą SuperDrob jest związany od 2015 roku, kiedy został członkiem Rady Nadzorczej. Również od 2020 roku jest członkiem Zarządu CPF Poland S.A. gdzie odpowiada za finanse i zrównoważony rozwój. Prywatnie ojciec ośmiorga dzieci Dowiedz się więcej Piotr Grzonkowski Wiceprezes Zarządu Absolwent Wojskowej Akademii Technicznej (zarządzanie przedsiębiorstwem oraz ZZL), Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (rachunkowość), Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania (studia MBA) oraz Szkoły Głównej Handlowej (psychologia zarzadzania). W 2017 ukończył Strategic Leadership Academy w ICAN Institute. Ze spółką SuperDrob S.A. związany od 2006 roku. W zarządzie spółki od 2015 r.; do maja 2020 – jako Członek Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych (CFO), od maja 2020 do kwietnia 2022 – jako Członek Zarządu ds. Rozwoju i Agro (COO of AGRO), a obecnie – jako Wiceprezes Zarządu. Piotr Grzonkowski od marca 2018 sprawuje również funkcję Prezesa Zarządu (CEO) spółki paszowej – ŁukPasz. Prywatnie ojciec dwóch córek. Pasjonat piłki nożnej i wędkarstwa. Dowiedz się więcej Tadeusz Baranowski Członek Zarządu ds. Operacyjnych Jeden ze współzałożycieli spółki SuperDrob S.A. oraz członek Rady Nadzorczej. Zajmował stanowisko dyrektora produkcji w zakładzie w Karczewie. Funkcję Wiceprezesa Zarządu ds. Operacyjnych pełnił również w latach 2015 – 2017. Posiada duże doświadczenie w branży drobiarskiej oraz zarządzaniu zespołem. Od stycznia 2022 ponownie w Zarządzie SuperDrob S.A. Dowiedz się więcej Beata Kowalska Członek Zarządu Beata Kowalska jest absolwentką Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskała tytuł magistra na kierunku Finanse i Bankowość. Na przełomie 2012 i 2013 roku ukończyła również na Iowa State University program szkoleniowy zorganizowany przez Uczelnię oraz Smithfield Foods, który objął taki zakres jak: nauki o mięsie, obróbka termiczna czy podstawy bezpieczeństwa żywności. Beata od blisko 20 lat związana jest z branżą spożywczą zarówno na stanowiskach specjalistycznych, menadżerskich, jak i dyrektorskich. Do drużyny SuperDrob dołączyła w połowie 2020 roku na stanowisko Zastępcy Dyrektora Finansowego, by niecałe dwa lata później objąć stanowisko Dyrektora Finansowego, a w maju 2024 roku zostać członkinią Zarządu firmy. Priorytetem Beaty w codziennej pracy jest orientacja na cel, co doskonale pokrywa się z wartościami SuperDrob. Przez ostatnie lata na każdym kroku potwierdzała swoje zdolności przywódcze, zarządzając nawet 80-osobowym zespołem. Prywatnie zapalona rowerzystka, której niestraszne złe warunki ani prognozy, a czterocyfrowa liczba kilometrów rocznie to absolutna oczywistość. Dowiedz się więcej Małgorzata Plichta Członek Zarządu Dowiedz się więcej STRATEGIA PODATKOWA Informacja o realizowanej strategii podatkowej w spółkach Grupy Kapitałowej SuperDrob za 2020 r Informacja o realizowanej strategii podatkowej w spółkach Grupy Kapitałowej SuperDrob za 2021 r. Informacja o realizowanej strategii podatkowej w spółkach Grupy Kapitałowej SuperDrob za 2022 r. Informacja o realizowanej strategii podatkowej w spółkach Grupy Kapitałowej SuperTrans za 2022 r. Historia 1993 2000 2011 2012 2013 2015 2017 2018 2019 2020 1993 w tym roku zaczęła sie nasza historia. Mieszkający wówczas w Szwajcarii Henryk Lipka postanowił wesprzeć przemiany gospodarcze w rodzinnej Polsce. Zainspirowany wspomnieniami aromatycznego kurczaka przygotowywanego przez babcię, wykupił Warszawskie Zakłady Drobiarskie i stworzył nowa markę SuperDrob. Jej nazwa od początku wskazywała kierunek rozwoju i nasze ambicje – od zawsze chcieliśmy być najlepsi. Po prostu SUPER! 2000 po 7 latach działalności, dzięki rzetelności, udało nam się zbudować SUPER zaufanie u klientów i kontrahentów. Rozwinęliśmy skrzydła i zakupiliśmy zakład produkcyjny w Łodzi. 2011 Kolejny Super sukces! Zrealizowaliśmy jeden z naszych najbardziej ambitnych celów – wejście na ogromny i bardzo wymagający rynek chiński. Jako jednej z niewielu polskich firm, udało nam się sprostać wysokim standardom produkcji oraz normom jakościowym. 2012 Utworzyliśmy Grupę Kapitałową złożoną ze spółek o różnych obszarach kompetencji, co umocniło naszą pozycje na rynku. Ten krok pozwolił nam wyznaczyć nowe kierunki działania i kolejne ambitne cele. 2013 Nowe cele wymagają kolejnych inwestycji dlatego otworzyliśmy kolejny zakład w Łodzi. To pozwoliło nam zwiększyć produkcję i podwoić zatrudnienie. Nasz rozwój nabiera super tempa. 2015 Czas na super zmiany. Zdecydowaliśmy się położyć nacisk na rynek polski i wprowadzić szeroką gamę innowacyjnych i pysznych produktów sygnowanych przez SuperDrob. Symbolem tych zmian jest nowa identyfikacja wizualna marki i nowe logo – SuperKurka, która patrzy w pełną wyzwań przyszłość. By podwoić nasze możliwości produkcyjne, rozpoczęliśmy budowę nowych zakładów. 2017 To przełomowy moment w historii firmy. Rozpoczęliśmy współprace z Charoen Pokphand Foods – tajlandzkim koncernem rolno-spożywczym i powołaliśmy nową spółkę CPF Poland. Partnerstwo CPF pozwala nam aktywnie uczestniczyć w konsolidacji polskiego rynku mięsnego i paszowego. Stworzyliśmy także Fundację Uskrzydlamy, działającą na rzecz osób w trudnej sytuacji życiowej, a także wspierania rozwoju i pasji naszych pracowników oraz ich rodzin. 2018 To był rok super inwestycji. Rozwinęliśmy kategorię Kurczaka Premium, z powodzeniem wprowadzając na polski rynek markę Kurczak Sielski z chowu bez antybiotyków. Przejęliśmy zakład rozbioru drobiu w Lublinie. 2019 W ramach kolejnych inwestycji kupiliśmy zakład przetwórstwa drobiu w Łozienicy (Goleniów) i uruchomiliśmy wytwórnię pasz Łukpasz w Łukowie 2020 W tym roku otworzyliśmy własne fermy drobiu w Uchańce, z najnowocześniejszą infrastrukturą. Nasze super know how w zakresie produktów typu convenience food, pozwoliło nam stworzyć nową markę Fast Good. To wyjątkowe pieczone i panierowane produkty z kurczaka, dostępne w wersji mrożonej oraz schłodzonej.
Piotr Her Prezes Zarządu Piotr Her jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł Magistra Ekonomii na kierunku Finansów i Bankowości. Ukończył 5 letnie studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz odbył studia doktoranckie w Kolegium Zarządzania i Finansów SGH. Studiował również w HEC w Paryżu w ramach programu CEMS Master, FUDAN University w Szanghaju oraz NTU w Tajpej. Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku w departamencie klienta kluczowego Unilever Polska. Następnie był analitykiem giełdowym w Millennium Domu Maklerskim oraz Raiffeisen Banku. Był również zarządzającym aktywami w Opera TFI. Od 2010 do 2020 roku był związany z grupą BZ WBK (obecnie Santander Bank Polska). Z grupą SuperDrob jest związany od 2015 roku, kiedy został członkiem Rady Nadzorczej. Również od 2020 roku jest członkiem Zarządu CPF Poland S.A. gdzie odpowiada za finanse i zrównoważony rozwój. Prywatnie ojciec ośmiorga dzieci Dowiedz się więcej
Piotr Grzonkowski Wiceprezes Zarządu Absolwent Wojskowej Akademii Technicznej (zarządzanie przedsiębiorstwem oraz ZZL), Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (rachunkowość), Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania (studia MBA) oraz Szkoły Głównej Handlowej (psychologia zarzadzania). W 2017 ukończył Strategic Leadership Academy w ICAN Institute. Ze spółką SuperDrob S.A. związany od 2006 roku. W zarządzie spółki od 2015 r.; do maja 2020 – jako Członek Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych (CFO), od maja 2020 do kwietnia 2022 – jako Członek Zarządu ds. Rozwoju i Agro (COO of AGRO), a obecnie – jako Wiceprezes Zarządu. Piotr Grzonkowski od marca 2018 sprawuje również funkcję Prezesa Zarządu (CEO) spółki paszowej – ŁukPasz. Prywatnie ojciec dwóch córek. Pasjonat piłki nożnej i wędkarstwa. Dowiedz się więcej
Tadeusz Baranowski Członek Zarządu ds. Operacyjnych Jeden ze współzałożycieli spółki SuperDrob S.A. oraz członek Rady Nadzorczej. Zajmował stanowisko dyrektora produkcji w zakładzie w Karczewie. Funkcję Wiceprezesa Zarządu ds. Operacyjnych pełnił również w latach 2015 – 2017. Posiada duże doświadczenie w branży drobiarskiej oraz zarządzaniu zespołem. Od stycznia 2022 ponownie w Zarządzie SuperDrob S.A. Dowiedz się więcej
Beata Kowalska Członek Zarządu Beata Kowalska jest absolwentką Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskała tytuł magistra na kierunku Finanse i Bankowość. Na przełomie 2012 i 2013 roku ukończyła również na Iowa State University program szkoleniowy zorganizowany przez Uczelnię oraz Smithfield Foods, który objął taki zakres jak: nauki o mięsie, obróbka termiczna czy podstawy bezpieczeństwa żywności. Beata od blisko 20 lat związana jest z branżą spożywczą zarówno na stanowiskach specjalistycznych, menadżerskich, jak i dyrektorskich. Do drużyny SuperDrob dołączyła w połowie 2020 roku na stanowisko Zastępcy Dyrektora Finansowego, by niecałe dwa lata później objąć stanowisko Dyrektora Finansowego, a w maju 2024 roku zostać członkinią Zarządu firmy. Priorytetem Beaty w codziennej pracy jest orientacja na cel, co doskonale pokrywa się z wartościami SuperDrob. Przez ostatnie lata na każdym kroku potwierdzała swoje zdolności przywódcze, zarządzając nawet 80-osobowym zespołem. Prywatnie zapalona rowerzystka, której niestraszne złe warunki ani prognozy, a czterocyfrowa liczba kilometrów rocznie to absolutna oczywistość. Dowiedz się więcej