O firmie

Główne zakłady SuperDrob S.A. znajdują się w Karczewie koło Warszawy, Łodzi, Lublinie 
oraz Goleniowie. Centrala firmy mieści się w Warszawie.

Od 2017 roku SuperDrob S.A. współpracuje z globalną marką rolno-spożywczą z Tajlandii 
– Charoen Pokphand Foods (CP Foods). Nasz partner to czołowy producent, przetwórca 
i eksporter mięsa w południowo-wschodniej Azji. 

Naszymi priorytetami są najwyższa jakość i bezpieczeństwo produkcji. Gwarantujemy je, działając 
wg zasady “od jajka do gotowego produktu”. Zgodnie z nią, całość łańcucha produkcyjnego
leży w naszych doświadczonych rękach. 

Stale poszerzamy naszą ofertę produktową, a naszym celem jest wyznaczanie trendów 
na rynku produktów drobiowych, dlatego inwestujemy w naszych pracowników i innowacyjne 
rozwiązania technologiczne.

Grupa kapitałowa

Grupa kapitałowa SuperDrob zrzesza spółki, pozwalające na integrację pionową całego procesu produkcyjnego, według zasady „od pola do stołu”.
Należą do nich:

Wytwórnia pasz zajmująca się produkcją mieszanek paszowych dla kurcząt.

Spółka zajmuje się obsługą weterynaryjną stad hodowlanych, wylęgu piskląt oraz współpracuje z hodowcami

Zajmuje się profesjonalną obsługą procesu związanego z hodowlą drobiu.

Specjalizuje się w transporcie jaj, piskląt, żywca drobiowego oraz wyrobów gotowych w warunkach chłodniczych.

Władze spółki

Piotr Her

Prezes Zarządu

Piotr Her jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł Magistra Ekonomii na kierunku Finansów i Bankowości. Ukończył 5 letnie studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz odbył studia doktoranckie w Kolegium Zarządzania i Finansów SGH. Studiował również w HEC w Paryżu w ramach programu CEMS Master, FUDAN University w Szanghaju oraz NTU w Tajpej. Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku w departamencie klienta kluczowego Unilever Polska. Następnie był analitykiem giełdowym w Millennium Domu Maklerskim oraz Raiffeisen Banku. Był również zarządzającym aktywami w Opera TFI. Od 2010 do 2020 roku był związany z grupą BZ WBK (obecnie Santander Bank Polska). Z grupą SuperDrob jest związany od 2015 roku, kiedy został członkiem Rady Nadzorczej. Również od 2020 roku jest członkiem Zarządu CPF Poland S.A. gdzie odpowiada za finanse i zrównoważony rozwój. Prywatnie ojciec ośmiorga dzieci

Piotr Grzonkowski

Wiceprezes Zarządu

Absolwent Wojskowej Akademii Technicznej (zarządzanie przedsiębiorstwem oraz ZZL), Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (rachunkowość), Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania (studia MBA) oraz Szkoły Głównej Handlowej (psychologia zarzadzania). W 2017 ukończył Strategic Leadership Academy w ICAN Institute. Ze spółką SuperDrob S.A. związany od 2006 roku. W zarządzie spółki od 2015 r.; do maja 2020 – jako Członek Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych (CFO), od maja 2020 do kwietnia 2022 – jako Członek Zarządu ds. Rozwoju i Agro (COO of AGRO), a obecnie – jako Wiceprezes Zarządu. Piotr Grzonkowski od marca 2018 sprawuje również funkcję Prezesa Zarządu (CEO) spółki paszowej – ŁukPasz. Prywatnie ojciec dwóch córek. Pasjonat piłki nożnej i wędkarstwa.

Tadeusz Baranowski

Członek Zarządu ds. Operacyjnych

Jeden ze współzałożycieli spółki SuperDrob S.A. oraz członek Rady Nadzorczej. Zajmował stanowisko dyrektora produkcji w zakładzie w Karczewie. Funkcję Wiceprezesa Zarządu ds. Operacyjnych pełnił również w latach 2015 – 2017. Posiada duże doświadczenie w branży drobiarskiej oraz zarządzaniu zespołem. Od stycznia 2022 ponownie w Zarządzie SuperDrob S.A.

Tomasz Brus

Członek Zarządu, Dyrektor ds. Handlu

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie (Kierunek Handel Zagraniczny). Posiada ponad 20-letnie doświadczenie w branży mięsnej. Zarządzał Grupą Mięsa Białego w Animex (Smithfield Ltd.) oraz Sprzedażą Eksportową jako Dyrektor Zarządzający, jako Vice Prezes Zarządu w Prime Food (Goodvalley) był odpowiedzialny za sprzedaż i restrukturyzację Spółki. W Campofrio (Sigma Group) odpowiadał za zakupy surowca z Europy Środkowej i Wschodniej. Z SuperDrob S.A. związany od 2018 roku. Prywatnie ojciec dwóch córek. Pasjonat piłki nożnej i filmu.

Historia

1993
2000
2011
2012
2013
2015
2017
2018
2019
2020

1993

w tym roku zaczęła sie nasza historia. Mieszkający wówczas w Szwajcarii Henryk Lipka postanowił wesprzeć przemiany gospodarcze w rodzinnej Polsce. Zainspirowany wspomnieniami aromatycznego kurczaka przygotowywanego przez babcię, wykupił Warszawskie Zakłady Drobiarskie i stworzył nowa markę SuperDrob. Jej nazwa od początku wskazywała kierunek rozwoju i nasze ambicje – od zawsze chcieliśmy być najlepsi. Po prostu SUPER!

2000

po 7 latach działalności, dzięki rzetelności, udało nam się zbudować SUPER zaufanie u klientów i kontrahentów. Rozwinęliśmy skrzydła i zakupiliśmy zakład produkcyjny w Łodzi.

2011

Kolejny Super sukces! Zrealizowaliśmy jeden z naszych najbardziej ambitnych celów – wejście na ogromny i bardzo wymagający rynek chiński. Jako jednej z niewielu polskich firm, udało nam się sprostać wysokim standardom produkcji oraz normom jakościowym.

2012

Utworzyliśmy Grupę Kapitałową złożoną ze spółek o różnych obszarach kompetencji, co umocniło naszą pozycje na rynku. Ten krok pozwolił nam wyznaczyć nowe kierunki działania i kolejne ambitne cele.

2013

Nowe cele wymagają kolejnych inwestycji dlatego otworzyliśmy kolejny zakład w Łodzi. To pozwoliło nam zwiększyć produkcję i podwoić zatrudnienie. Nasz rozwój nabiera super tempa.

2015

Czas na super zmiany. Zdecydowaliśmy się położyć nacisk na rynek polski i wprowadzić szeroką gamę innowacyjnych i pysznych produktów sygnowanych przez SuperDrob. Symbolem tych zmian jest nowa identyfikacja wizualna marki i nowe logo – SuperKurka, która patrzy w pełną wyzwań przyszłość. By podwoić nasze możliwości produkcyjne, rozpoczęliśmy budowę nowych zakładów.

2017

To przełomowy moment w historii firmy. Rozpoczęliśmy współprace z Charoen Pokphand Foods – tajlandzkim koncernem rolno-spożywczym i powołaliśmy nową spółkę CPF Poland. Partnerstwo CPF pozwala nam aktywnie uczestniczyć w konsolidacji polskiego rynku mięsnego i paszowego. Stworzyliśmy także Fundację Uskrzydlamy, działającą na rzecz osób w trudnej sytuacji życiowej, a także wspierania rozwoju i pasji naszych pracowników oraz ich rodzin.

2018

To był rok super inwestycji. Rozwinęliśmy kategorię Kurczaka Premium, z powodzeniem wprowadzając na polski rynek markę Kurczak Sielski z chowu bez antybiotyków. Przejęliśmy zakład rozbioru drobiu w Lublinie.

2019

W ramach kolejnych inwestycji kupiliśmy zakład przetwórstwa drobiu w Łozienicy (Goleniów) i uruchomiliśmy wytwórnię pasz Łukpasz w Łukowie

2020

W tym roku otworzyliśmy własne fermy drobiu w Uchańce, z najnowocześniejszą infrastrukturą. Nasze super know how w zakresie produktów typu convenience food, pozwoliło nam stworzyć nową markę Fast Good. To wyjątkowe pieczone i panierowane produkty z kurczaka, dostępne w wersji mrożonej oraz schłodzonej.