Rozmowa z Leszkiem Zaleskim, Dyrektorem ds. Jakości i Rozwoju Produktów, SuperDrob S.A.

Dania gotowe to sztandarowy segment Waszego portfolio. Czym się charakteryzują? Co je wyróżnia na tle konkurencji?

Produkty drobiowe pieczone, panierowane, smażone to najbardziej dynamicznie rozwijający się segment naszej produkcji. Sposób, w jaki zorganizowaliśmy niezbędne inwestycje w tym zakresie, umożliwia nam ogromną elastyczność w procesie produkcji i ofertowanie bardzo szerokiej gamy asortymentowej. Staramy się opracowywać receptury i jakość produktów tak, aby odpowiadały wymagającym trendom konsumenckim w Polsce i w Europie.

W naszej produkcji wykorzystujemy bardzo szeroką gamę rozwiązań smakowych w zakresie doboru marynat, np. klasyczne, pikantne, orientalne, ziołowe. Nasze produkty panierowane – nuggetsy, stripsy, popstersy, elementy kurczaka proponujemy na wiele sposobów: łagodne, pikantne, w panierce kukurydzianej, ryżowej, z dodatkiem pieprzu, barbecue i wiele innych.

Dysponujemy również wieloma formami i kształtami dla produktów formowanych z całych kawałków mięsa z fileta kurczaka. W naszym portfolio znajduje się wiele produktów dostosowanych masą i ilością sztuk pod specyficzne wymagania konkretnych rynków. Wdrażamy także produkty łączone w paczce, na kształt „party mix”. Niewątpliwie wyróżnikiem SuperDrob jest więc ogromna gama produktów, które na przestrzeni lat opracowywaliśmy z naszymi partnerami – dystrybutorami oraz sieciami w Polsce i zagranicą. Ponadto naszą mocną stroną jest elastyczność, nieustanne poszukiwanie nowych smaków i codzienne prace nad wdrożeniem nowych pomysłów.

Czytaj więcej…