Wieści z Lublina
Trybowanie nogi przeniesione
W styczniu urządzenie do trybowania nogi kurczaka (tj. obróbka wstępna drobiu, polegająca na oddzieleniu mięsa od kości) zostało przeniesione z Łodzi do Lublina. Linia została uruchomiona i produkcja realizuje zamówienia tygodniowe zgodnie z planem.
Relokacja pracowników
Wraz z przeniesieniem urządzenia do trybowania nogi z łódzkiego zakładu do Lublina, także część pracowników zajmujących się do tej pory obsługą maszyny, rozpoczęła pracę w lubelskim oddziale. Cieszymy się, że mimo zmian w zakresie produkcji w różnych zakładach, w ten sposób możemy wspierać specjalistów, by pozostali w naszej firmie.
Czekamy na sezon grillowy! 😊
Przygotowania do sezonu grillowego rozpoczęły się już pod koniec 2021 roku. Natomiast zwiększone zapotrzebowanie na produkty marynowane i szaszłyki planujemy od maja.
Audyty w Lublinie
- W marcu czeka nas ostatni etap certyfikacji SGS, aby móc realizować uboje Kurczaka KZW w Lublinie
Chów i produkcja Kurczaka Sielskiego nadzorowana jest przez SGS – światowego lidera wśród niezależnych organizacji zajmujących się inspekcją, kontrolą oraz certyfikacją systemów, wyrobów i usług na użytek międzynarodowej wymiany handlowej.
Certyfikat wydany przez SGS potwierdza walory produktu:
– Podczas całego procesu chowu Kurczaka Sielskiego nie stosuje się antybiotyków oraz kokcydiostatyków.
– Jest karmiony paszą roślinną BEZ SUROWCÓW GMO, z dodatkiem składników mineralnych, witamin i probiotyków.
– Rośnie wolniej o 30% niż standardowy kurczak.
– Kurczak Sielski jest w 100% produktem polskim. Cały proces chowu oraz produkcji odbywa się na terenie Polski.
- Audyty na produkty PWM (produkcji surowych wyrobów mięsnych) – ALDI/ASDA/Jollibee – ZREALIZOWANE!
Obecna produkcja
Wielkość uboju to około 650 – 750 tys. szt./tygodniowo
Liczba pracowników:
- Łączna liczba pracowników produkcyjnych: 470 os. (zakład pracuje na 2 zmiany produkcyjne, a 3 zmiana myjąca)