SuperDrob Kuchnia superpomysłów!
  • O firmie
  • Produkty
  • CSR
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kariera
  • Sygnaliści
  • Dla Akcjonariuszy
  • Kontakt

    Wieści z Lublina

    04 lut 2022

    Trybowanie nogi przeniesione

    W styczniu urządzenie do trybowania nogi kurczaka (tj. obróbka wstępna drobiu, polegająca na oddzieleniu mięsa od kości) zostało przeniesione z Łodzi do Lublina. Linia została uruchomiona i produkcja realizuje zamówienia tygodniowe zgodnie z planem.

    Relokacja pracowników  

    Wraz z przeniesieniem urządzenia do trybowania nogi z łódzkiego zakładu do Lublina, także część pracowników zajmujących się do tej pory obsługą maszyny, rozpoczęła pracę w lubelskim oddziale. Cieszymy się, że mimo zmian w zakresie produkcji w różnych zakładach, w ten sposób możemy wspierać specjalistów, by pozostali w naszej firmie.

    Czekamy na sezon grillowy! 😊

    Przygotowania do sezonu grillowego rozpoczęły się już pod koniec 2021 roku. Natomiast zwiększone zapotrzebowanie na produkty marynowane i szaszłyki planujemy od maja.

    Audyty w Lublinie

    • W marcu czeka nas ostatni etap certyfikacji SGS, aby móc realizować uboje Kurczaka KZW w Lublinie

    Chów i produkcja Kurczaka Sielskiego nadzorowana jest przez SGS – światowego lidera wśród niezależnych organizacji zajmujących się inspekcją, kontrolą oraz certyfikacją systemów, wyrobów i usług na użytek międzynarodowej wymiany handlowej.

    Certyfikat wydany przez SGS potwierdza walory produktu:

    – Podczas całego procesu chowu Kurczaka Sielskiego nie stosuje się antybiotyków oraz kokcydiostatyków.

    – Jest karmiony paszą roślinną BEZ SUROWCÓW GMO, z dodatkiem składników mineralnych, witamin i probiotyków.

    – Rośnie wolniej o 30% niż standardowy kurczak.

    – Kurczak Sielski jest w 100% produktem polskim. Cały proces chowu oraz produkcji odbywa się na terenie Polski.

    • Audyty na produkty PWM (produkcji surowych wyrobów mięsnych) – ALDI/ASDA/Jollibee – ZREALIZOWANE!

    Obecna produkcja

    Wielkość uboju to około 650 – 750 tys. szt./tygodniowo

    Liczba pracowników:

    • Łączna liczba pracowników produkcyjnych: 470 os. (zakład pracuje na 2 zmiany produkcyjne, a 3 zmiana myjąca)
    • Polityka prywatności

    ©SuperDrob Kuchnia superpomysłów! 1993 - 2022 r.

    SuperDrob S.A. należy do Grupy Kapitałowej SuperDrob.

    Strona zaprojektowana przez ALEKSANDER STRUCZYK BRAND DESIGN

    Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej »