Aktualności

List prezesa w raporcie zrównoważonego rozwoju

Obserwujemy trendy i to, co dzieje się na rynku. Kształtują go nie tylko wymogi konsumentów, lecz także wymagania sektora finansowego i biznesu. Climate change staje się wyzwaniem dla każdej dużej firmy.

Ograniczenie zużycia wody w SuperDrob

Od 2017 roku udało nam się zaoszczędzić w zależności od procesu od 20 do 50% wody na kilogram mięsa (dane za cały rok obejmują zakłady w Lublinie, Karczewie i Łodzi).

Redukcja i recykling opakowań w SuperDrob

Redukujemy plastikOd prawie dwóch lat intensywnie pracujemy nad zmianą i ulepszeniem naszych opakowań….

Ultra Gryfus 2020 – Turystyczny ultramaraton rowerowy

Zawodnicy pokonają dystans około 260 kilometrów jadąc przez Pomorze Zachodnie w Polsce oraz przez Meklemburgię – Pomorze Przednie w Niemczech.

Produkcja i spożycie drobiu w Europie

Spożycie drobiu w UE to 25,3 kilograma na osobę rocznie (2019). Przełomowym momentem dla polskiego rynku drobiu było wejście Polski do UE. Zakłady przetwórstwa mięsa drobiowego są obecnie uznawane za…

Dania convenience SuperDrob

Wygodne żywienie w świecie pełnym pośpiechu to jeden z trendów, które na polskim…

SuperDrob inwestuje w Lublinie

Nasz zakład został opisany jako jeden z największych pracodawców branży spożywczej w Lublinie.

Sklepy firmowe SuperDrob – likwidacja (poza 2 lokalizacjami)

Od 1 września będą otwarte tylko dwa sklepy firmowe (Karczew i Łódź). Firma…

Wyróżnienie tygodnika „Polityka”

Nasza firma otrzymała wyróżnienie za działania wspierające Cele Zrównoważonego Rozwoju  W tegorocznej, IX…