CPF Poland

W lutym 2017 roku została powołana spółka akcyjna CPF POLAND.

CPF (Charoen Pokphand Foods Plc) jest światowym liderem w sektorze rolno spożywczym, w szczególności w segmencie produkcji pasz, drobiu i wieprzowiny. Współpraca z CPF pozwoli nam na utrzymanie dynamicznego wzrostu naszej Grupy Kapitałowej jak również na podjęcie kolejnych inwestycji, dzięki którym będziemy mogli wejść na nowe rynki i znacznie zwiększyć wolumeny produkcji.

• CPF (Charoen Pokphand Foods Plc) jest jednym z czołowych producentów, przetwórców i eksporterów mięsa w południowo-wschodniej Azji oraz jednym ze światowych liderów w produkcji paszy dla zwierząt. Posiada liczne wytwórnie pasz dla drobiu, trzody chlewnej, ryb, krewetek oraz zakłady produkujące karmę dla zwierząt domowych (kotów i psów). Siedziba główna mieści się w Tajlandii, pozostałe oddziały firmy znajdują się w Belgii, Wielkiej Brytanii, Rosji, Kambodży, Chinach, Indiach, Laosie, Malezji, na Filipinach, Sri Lance, w Turcji, Tajwanie i Wietnamie. Od początku swojej działalności w 1921 w Tajlandii firma CPF zainwestowała w 15 krajach, a swoje produkty sprzedaje w ponad 30 państwach na całym świecie. Roczne obroty CPF kształtują się na poziomie 14 miliardów dolarów. Firma jest notowana na giełdzie w Bangkoku.

Dane kontaktowe:

ul. Zajęcza 2B